За підтримки Мінцифри стартує програма безоплатного навчання спеціалістів з кібербезпеки

Дата: 03.03.2023 10:37
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

За підтримки Мінцифри стартує програма безоплатного навчання спеціалістів з кібербезпеки

З 1 березня розпочинається прийом заявок від кар’єрних світчерів на участь в тримісячній програмі re/start in cyber з безоплатного навчання теоретичним і практичним основам кібербезпеки.

Основна мета — допомогти талановитим українцям отримати якісні знання і практики з кібербезпеки, щоб вони могли реалізувати себе у цій важливій та перспективній сфері.

«Кібербезпека — один з пріоритетних напрямків розвитку IT в Україні сьогодні. Відповідно зростає і попит на якісні кадри. Проєкт re/start in cyber допоможе нам сформувати пул висококваліфікованих спеціалістів галузі. Це стане фундаментом для посилення української кіберстійкості та створення нових потужних продуктів у сфері», — зазначає Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань розвитку IT.  

Навчання за програмою розпочнеться з 24 квітня. У ній зможуть взяти участь громадяни України віком від 25 до 60 років, які не мають профільної освіти та досвіду роботи у кібербпезпеці. 

Інтерактивне навчання на онлайн-курсі відбуватиметься англійською мовою, тому обов’язковою умовою є її знання на рівні не нижче upper-intermediate (B2).

Учасники програми, які успішно пройдуть навчання отримають престижний сертифікат GIAC Foundational Cybersecurity Technologies (GFACT), який визнається у всьому світі. 

«Кількість кібератак на український бізнес та державний сектор постійно зростає, разом із тим, дефіцит кваліфікованих спеціалістів із кібербезпеки у світі перевищує три мільйони. Ми розуміємо важливість підготовки кваліфікованих кадрів для захисту інформаційних активів від кіберзагроз, тому  готові ділитися знаннями та експертизою, а також всіляко сприяти розвитку галузі кіберзахисту», — впевнений Роман Сологуб, генеральний директор ISSP.

Програма re/start in cyber включає в себе два основних блоки: 

  • Перший — інтерактивне проходження онлайн-курсу із основ кібербезпеки, який передбачає як теоретичну підготовку, так і практичні завдання й лабораторії. Учасників програми консультуватимуть ментори ISSP Training Center в онлайн та в офлайн форматі.

  • Другий — допомога з пошуком роботи у сфері кібербезпеки. Завдяки можливостям рекрутингової платформи BazaIT учасники програми дізнаються як правильно підготуватися до співбесіди з майбутнім роботодавцем, писати CV та мотиваційні листи, а також розвивати власні soft skills.

Подати аплікаційну форму можна до 15 березня на онлайн-сторінці програми

Програма реалізується Міністерством цифрової трансформації України, міжнародною компанією з кібербезпеки ISSP, канадським Toronto Metropolitan University та рекрутинговою платформою BazaIT.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь