Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

«Ти як?»: в Україні запустили кампанію, присвячену ментальному здоров’ю

Дата: 29.03.2023 14:10
Кількість переглядів: 58

«Ти як?»: в Україні запустили кампанію, присвячену ментальному здоров’ю

За ініціативою першої леді Олени Зеленської в Україні стартувала комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Мета кампанії — навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

«Ти як?» — два слова, які з початку повномасштабної війни переросли з простого запитання у спосіб висловити свою турботу та небайдужість. Всеукраїнська програма ментального здоров’я отримала таку назву тому, що сьогодні кожен українець має поставити це питанням самому собі. Щоб зрозуміти свій психологічний стан та можливість його покращити.

Після початку повномасштабного вторгнення ментальне здоров'я українців значно погіршилося. За останніми даними соціологічних досліджень, понад 90% українців мають хоча б один із симптомів тривожного розладу, а 57% — у зоні ризику розвитку ментальних порушень. 

Тепер подбати про свій внутрішній стан стало легше. У межах кампанії «Ти як?» створили спеціальну платформу. За посиланням ви можете знайти контакти терапевтів та профільних установ, корисні посилання, поради, техніки та методики, які допоможуть піклуватися про своє ментальне здоров’я.

Розробку та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. Експертний партнер — Всесвітня організація охорони здоров’я, виконавчий партнер — громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для розробки та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь