Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Візит до історико-музейного центру «Козачий стан»

Дата: 18.04.2023 19:19
Кількість переглядів: 77

Сьогодні, 18 квітня 2023 року, Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК разом із заступником Олексієм ДЕРМАНЧУКОМ, начальником КУ «Центр культури, дозвілля та туризму» Аллою КУЧЕР та працівниками будинків культур нашої громади відвідали історико-музейний центр «Козачий стан», що знаходиться у селі Доброжанове. Засновником цього козацького музею, його куратором та екскурсоводом є Ігор Іванович ЗАЙКОВ, майор Південного оперативного округу Всеукраїнського козацького війська Придністровського полку, який багато років займається вивченням історії села Доброжанове, колекціонуванням та реконструкцією старовинних речей козацької доби та більш пізніх періодів.

Звичайно ж гості не приїхали з пустими руками. З собою вони привезли подарунки господарю такого затишного й цікавого місця та декілька кущів ліщини, зізіфусу й багато квітів, які потім разом із засновником музею були висаджені представниками культурної сфери Вигодянської громади. 

Ігор Іванович для відвідувачів провів захоплюючу екскурсію красивим затишним подвір’ям з невеликим саморобним фонтаном у якому живе сім черепашок, куточком зі свійськими птахами та домашніми тваринами, показав різноманітні експонати, серед яких були старовинні шаблі, шашки, предмети побуту, сільськогосподарські знаряддя та багато чого іншого. Якась частина експонатів була власноруч реконструйована Ігорем Івановичем, частину він знайшов, а частина - придбана. Крім того, гостям показали старовинний могутній дуб, якому більше двохсот років, та кладовище, на якому є захоронення з козацькими кам’яними хрестами, що датуються 18-19 століттями.

Ігор Іванович також розповів про свої подальші плани по розвитку історико-музейного центру «Козацький стан», про його призначення, про свої цілі й мету. Цей центр створений з метою просвітницької роботи, збереження й поширення козацьких традицій, історії та культури. Це місце з незвичайною атмосферою, природою, знаходиться на березі невеликої річки Барабой, що тихо й неспішно несе свої води до Чорного моря. Це затишне місце, яке чекає до себе відвідувачів не тільки з Вигодянської громади, а з всієї Одеської області та України. Це місце, яке може вам відкрити приховані й несправедливо забуті сторінки історії нашого рідного краю.     

Сьогодні всі, хто відвідав історико-музейний центр «Козачий стан», отримали незабутні враження, феєричні емоції та заряд гарного настрою. 

Запрошуємо всіх відвідати це казкове місце й поринути в атмосферу козацької культури.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь