Скажи чесно: ти як?

Дата: 24.04.2023 14:43
Кількість переглядів: 86

Фото без описуФото без описуФото без опису

В умовах воєнного стану, коли щоденно доводиться протистояти стресу й водночас дбати про близьких і працювати заради спільної перемоги, вкрай важливим є піклування про власне ментальне здоров’я. Сприяти цьому покликана комунікаційна кампанія, що стартувала в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Скажи чесно: ти як?

Ментальне здоров’я – це майже непомітний, однак визначальний чинник, що дає змогу не лише повноцінно жити, а й ефективно реалізувати професійний потенціал, долаючи випробування в складні часи.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я має на меті:

– допомогти українцям віднайти внутрішнє джерело сили на рівні усвідомлення власного психічного стану, оцінюючи ступінь його «кризовості»;

– сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я, ознайомити з інструментами, які допоможуть кожному дбати про свій внутрішній стан.

За даними соціологічних досліджень*, понад 90 % українців мали щонайменше один із симптомів тривожного розладу, а 57 % перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень. Українці не мають звички звертатися до фахівців: 31 % громадян не вважають свої проблеми вагомими; 66 % респондентів не знають, куди вони могли б звернутися за допомогою в разі потреби.

Психологічні проблеми загострюються непомітно, знижуючи здатність протистояти викликам сьогодення в усіх сферах життя. Тому утвердження культури піклування про власне ментальне здоров’я – це шлях до відновлення людського капіталу, що є запорукою відбудови та розквіту нашої країни.

У межах кампанії створено спеціальну сторінку «Ти як?»: http://howareu.com (howareu_program), де можна знайти контакти, посилання, конкретні поради, техніки й методики, які допоможуть піклуватися про ментальне здоров’я – власне та людей поруч.

Розроблення і впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я координує МОЗ України. Всесвітня організація охорони здоров’я – експертний партнер, виконавчий партнер – громадська організація «Безбар’єрність». Майданчиком для напрацювання та ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада при Кабінеті Міністрів України. Комунікаційна кампанія реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Розкажіть знайомим і близьким про ініціативу #тияк. Дізнавайтеся більше: http://howareu.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь