Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Звернення сільського голови з нагоди Дня пам'яті та примирення

Дата: 08.05.2023 09:20
Кількість переглядів: 68

Шановні мешканці Вигодянської громади!

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та керівництва рф.

Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили вирішальний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Близько шести мільйонів українців воювали у лавах радянської армії з Німеччиною. Понад 100 тисяч пройшли через УПА, що ставила метою будівництво Незалежної України, 250 тисяч воювали у арміях союзників антигітлерівської коаліції. Понад мільйон, переважно із західних областей, були депортовані до Сибіру у перші передвоєнні та післявоєнні роки. На руїни перетворилися 720 українських міст і містечок, 28 тисяч сіл. Загинуло понад вісім мільйонів українців.

Але наша держава незламна. Україна є справжньою державою-переможцем, а українці – нацією-переможцем.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Знову у центрі Європи прихильники лицемірної й звірячої ідеології рівняють з землею українські міста, вбивають українців.

У 21 столітті це – путінська росія. Сьогодні саме ця країна увібрала в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Україна неодмінно переможе, бо ми захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій рашистських злочинців.

Український народ народжений бути вільним.

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, згадаймо усіх, хто ціною свого життя приніс мир всьому світу. Схилімо голови в пам’ять про загиблих.

Миру всьому світу після перемоги українського добра над московським злом!

Слава Україні!

Героям Слава!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь