Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

В Укренерго закликають заощаджувати електроенергію у вечірні години та просить перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день або ніч

Дата: 31.05.2023 10:50
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Внаслідок зупинки в плановий ремонт 16.05.2023 чергового енергоблоку на Рівненський атомній електростанції (енергоблок № 3 Рівненської АЕС) в об'єднанній енергосистемі України прогнозується дефіцит потужності, в першу чергу під час проходження вечірнього максимуму споживання, протягом всього весняно-літнього періоду.

Саме тому, в Укренерго закликають заощаджувати електроенергію у вечірні години та просить перенести використання електроенергії з вечірніх годин (19:00 до 22:00) на ранок, день або ніч.

Для стабільної роботи енергосистеми у вечірні години, а саме з 19:00 до 22:00 ощадливо та раціонально споживайте електричну енергію. Перенесіть за можливості споживання на ранок, день або ніч, зменшіть користування потужними електроприладами саме у вечірні години. Тоді диспетчерам Укренерго буде легше у ці години найбільшого споживання тримати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії, який є запорукою стабільної роботи енергосистеми.

В Укренерго нагадали, яких саме потрібно дотримуватися правил у вечірні часи споживання світла:

— за можливості, переносити використання потужних приладів з пікових вечірніх годин на нічні, коли споживання низьке;

— намагатись не включати одночасно потужні прилади (наприклад, бойлер та пральну машину);

— не вмикати кондиціонер у пікові вечірні години споживання. При використанні кондиціонера — ставити його на вищу температуру, ніж ви звикли;

— кип'ятити стільки води, скільки вам потрібно у конкретний час. Якщо у вас є газова плита — краще кип’ятити воду на ній.

Дотримання цих принципів дозволять більш рівномірно розподілити споживання електроенергії, згладити піки споживання, зокрема вечірній, та підтримати енергетиків, які готуються до наступної зими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь