Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Озеленення громади!

Дата: 05.06.2023 10:16
Кількість переглядів: 38

Павлонії, каштани, горіхи, тополі, клени, липи та інші різноманітні багаторічні кущі й квіти – Вигодянська громада поповнилася понад 400 саджанцями хвойних та листяних дерев, кущів і квітів. Таку масштабну екологічну ініціативу реалізували у квітні-травні місяці в межах екологічної акції «За чисте довкілля», в рамках якої не тільки проводилися заходи по забезпеченню належного санітарного порядку й поліпшення стану довкілля, а також, і озеленення території сіл після зимового періоду.

В акції взяли участь службовці ОМС, старости сіл та працівники старостатів, активісти громади, небайдужі жителі, працівники культури, освіти й підприємці нашої громади.

Висадку дерев проводили практично в кожному селі, на територіях шкіл, будинків культури, а також з метою започаткування парків та скверів.

Так, парк у селі Вигода поповнився павлоніями, горіхами, тополями та різноманітними багаторічними кущами, що були висаджені працівниками сільської ради на чолі з сільським головою.

Так, у Секретарівському старостинському окрузі було висаджено 87 дерев – 50 дерев липи уздовж греблі, 12 дерев сосен біля адміністративної будівлі старостату та Будинку культури, 25 дерев каштанів на території біля ставка.

У Кам’янському страростинськму окрузі мешканці посали клени на території біля будівлі старостату.

Адміністративна будівля та пам’ятник воїнам-визволителям часів Другої світової війни у селі Василівка уквітчали 60 кущів троянд і понад 40 багаторічних кущів гібіскусу. До озеленення села долучилися також учні та їх батьки, педагогічний колектив Василівського ліцею. У квітні місяці вони висадили понад 110 дерев на території освітнього закладу. Крім того, по вулиці Центральній мешканцями села було висаджено близько 20 молодих дерев липи.  

Головна наша мета – об’єднати людей навколо світлої справи – озеленення нашої землі. Бо українська земля – багата і родюча, вона повинна зеленіти і квітнути, а люди мають бути господарями на ній. 

Озеленення місцевості зазвичай формує імідж та враження про громаду. Квітучі дерева, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – мінімум, потрібний, щоб пишатися своїм рідним краєм та насолоджуватися життям в ньому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь