Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ВИГОДЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ!!! ПАМ’ЯТАЙТЕ!!!

Дата: 06.06.2023 08:59
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ВИГОДЯНСЬКОЇ ГРОМАДИ!!!

ПАМЯТАЙТЕ!!!

Щорічно з настанням весняно-літнього періоду громадяни спалюють суху траву й очерет, не зважаючи на загрозу штрафу. А це є дуже небезпечним як для навколишнього середовища, так і для самої людини.

Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках, пошкоджень повітряних ліній електропередачі надвисокої напруги. Це завдає великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.

Також нагадуємо, що спалювання сухої рослинності у військовий час прирівнюється до диверсійної роботи. Це передбачено змінами до статті 113 Кримінального кодексу України. Таким чином спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану розцінюватиметься як диверсія. Паліям трави може загрожувати позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне увязнення з конфіскацією майна.

Варто наголосити, що відповідно до статті 77-1 Адміністративного кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною рослинністю, або їх залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягне за собою накладання штрафу на громадян від 3060 до 6120 грн. і на посадових осіб від 15300 до 21420 грн.

Тож, Вигодянська сільська рада закликає громадян дотримуватись правил пожежної безпеки та бути відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь