14 ЧЕРВНЯ В УСЬОМУ СВІТІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ

Дата: 14.06.2023 09:06
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

14 ЧЕРВНЯ В УСЬОМУ СВІТІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДОНОРА КРОВІ

Донорство завжди несло важливу волонтерську та соціальну місію. В умовах війни воно стало особливо актуальним, адже потреба в поповненні банку крові є постійною. Здача крові є актом солідарності, що рятує життя, а послуги з постачання безпечної крові та її продуктів є найважливішим елементом всіх систем охорони здоров'я.

Мета цього свята – відзначити заслуги і подякувати донорам, а також закликати тих, хто ще не здавав кров, стати донорами; підвищити рівень обізнаності про необхідність підвищення доступності безпечної крові у всіх випадках, коли вона необхідна для порятунку життів.

Кров – єдині невідкладні ліки, які неможливо замінити. Кров рятує життя бійцям на фронті. Без крові неможливим є проведення багатьох складних операцій.

В Україні питання донорства стоїть надзвичайно гостро, адже знайти кров рідкісної групи було й є досить проблематично (час, витрачений на пошуки іноді може вартувати життя).

Нині в умовах війни та великої кількості поранених цивільних і військових на фронті інформування населення щодо донорства є вкрай важливим. Кожен може таким чином долучитися до захисту України від російської агресії.

Мільйони людей завдячують своїм життям тим, кого вони можуть ніколи не зустріти - донорам, які дають свою кров добровільно і без будь-яких винагород. Завдяки донорській крові пацієнти з небезпечними для життя патологіями можуть жити довше і мати більш високу якість життя.

Від імені Вигодянської сільської ради та її виконавчого комітету щиро дякую всім донорам крові та працівникам цієї сфери за відданість своїй справі і за те, що ви даруєте іншим людям надію на порятунок.

Бажаю мирного неба, міцного здоров’я, щастя та благополуччя! Нехай ваше власне здоров’я буде відмінним, живіть довго та щасливо!

З повагою Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь