Вигодянська громада відзначила День Конституції України

Дата: 28.06.2023 14:55
Кількість переглядів: 39

Вигодянська громада відзначила День Конституції України

День Конституції України, який щороку відзначається 28 червня, – єдине свято, закріплене в самій Конституції. Це знаковий для всіх нас день, бо саме цього дня у 1996 році ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили. Ця подія була вкрай важливою для України, що зміцнила її суверенітет та територіальну цілісність.

З нагоди дня Конституції України у Вигодянській громаді відбувся флешмоб з розгортання 50-ти метрового прапора, як символа волі, могутності, слави і величі української нації. На площі перед Вигодянським будинком культури зібралися десятки людей: пересічні жителі, працівники бюджетних установ і організацій. Були серед присутніх і представники Вигодянської сільської ради на чолі з головою Аллою РИБАЧОК. 

Також 28 червня у Вигодянському ліцеї провели Диктант Єдності, який писали колективи сільської ради та комунальних установ громади. Текст про національні символи України прочитала Пахомова Людмила Василівна заслужений вчитель України з села Кам’янка. Метою даного заходу  направлена на те, щоб кожен замислився чи добре він володіє рідною мовою, чи достатньо часу приділяє українській культурі. Такі заходи підкреслюють цю актуальність.

25 червня у селі Петрове з нагоди такого знакового для нашої держави свята пройшов благодійний ярмарок «КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ», на якому було зібрано 40 609 тис. грн. Частина цих грошей вже пішла на придбання нашим землякам, які несуть службу на передовій, необхідного обладнання. 

Крім того, за сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток регіону, зміцнення державності, вагомі досягнення у професійній діяльності, активну громадянську позицію та з нагоди Дня Конституції України Вигодянський сільський голова Алла РИБАЧОК отримала подяку від Одеської обласної ради.

Конституція – це не лише закон, це ще й символ національної єдності. Вона є вираженням народної волі, засобом забезпечення соціального миру і прогресу. Адже саме в Конституції утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека.

Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь