В гостях у ТОВ "НВО ФІЛБЕРТ"

Дата: 06.07.2023 09:15
Кількість переглядів: 56

Напередодні 191-ї річниці від Дня заснування села Паліївка представники Вигодянської сільської ради відвідали ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ОБ’ЄДНАННЯ ФІЛБЕРТ» (основна діяльність - вирощування горіхів, ягід та інших плодових дерев), адже дане підприємство грає важливу роль у розвитку села Паліївка, а його власник - Шейко Максимом Олександровичем, який є депутатом Вигодянської сільської ради VIII скликання, піклується й всіляко допомагає мешканцям Паліївки. У ході зустрічі Максим Олександрович детально розповів про те, як створювалося ТОВ «НВО ФІЛБЕРТ», чим зараз займається, які плани на майбутнє та провів екскурсії по садах фундуку і території товариства. На кінець пан Максим звернувся до мешканців з вітальним словом, побажав їм благополуччя, процвітання, здоров’я й мирного неба над головою.

Свій шлях у сільському господарстві й садівництві Максим Олександрович почав у 2001 році, коли його призначили директором агропідприємства колгоспного типу. А бажання займатися вирощуванням такої цікавої культури як фундук виникло у далекому 2010 році після поїздки до Італії, де він побачив ще невідомі йому на той момент багаторічні рослини, що рівними рядами росли у садах. З того часу ідея вирощувати фундук на Україні не полишала його. З 2015 року почалися активні пошуку місця для висадження садів фундуку, які привели Максима Олександровича та його партнерів до Вигодянської сільської ради, а саме села Паліївка.

Перші закладки саду фундука на теперішній території ОТГ розпочалися з 2017 року і на сьогоднішній день площа садів цієї культури доведена до 830 га. У 2018 року об’єднанням було відновлено Березанську насосну станцію, яка подає Дністровську воду прямо на територію садів та побудовано сучасну зрошувальну систему. ТОВ «НВО ФІЛБЕРТ» для вирощування, збору, калібровки, очищення та лущення використовується сучасні техніка та обладнання європейського виробництва.

Зараз товаритство поступово розширюється. Декілька років тому в Одесі було відкрито кондитерську фабрику Flarino, на якій виробляються різноманітні солодощі та інші вироби з додаванням фундука. Також підходить до кінця будівництво заводу з переробки фундука, що дасть можливість зосередити в одному місці майже всі процеси на виробництві. Його відкриття планується на початку вересня цього року.

Продукція, яка вирощується та виробляється ТОВ «НВО ФІЛБЕРТ», на сьогодні орієнтована виключно на внутрішній ринок країни. Але у планах власників є поступовий вихід на міжнародний ринок.

Товариство на разі забезпечує робочими місцями близько 120 осіб. Це і жителі нашої громади, і мешканці сусідніх. Для кожного з робітників створено сприятливі робочі умови, кожен з них отримує гідну зарплатню, про кожного з робітників та їх сім’ї піклуються.

Крім того, керівництво та працівники ТОВ «НВО ФІЛБЕРТ» піклуються і про тварин, які останніми роками за сприятливих умов активно розмножуються. Це зайці, фазани, куропатки, борсуки, єнотоподібні собаки. Є навіть дві сім’ї диких кабанів та сім’я косуль. Це сприятливо сказується на місцевій фауні зокрема й екосистемі загалом.

Для кожного населеного пункту вкрай важливими є різноманітні можливості розвитку та створення робочих місць. Щоб забезпечити майбутнє села, необхідно допомагати йому, інвестувати у його розвиток. Створення нових та процвітання вже існуючих підприємств, підтримка сільського господарства та розвиток аграрних інновацій дозволять збільшити врожайність та створити нові робочі місця, що позитивно впливає на благополуччя й достаток місцевих жителів. Й діяльність ТОВ «НВО ФІЛБЕРТ» вже більше п’яти років активно розвивається в цих напрямках та допомагає розвиватися селу Паліївка й Вигодянській громаді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь