Тридцять четверта чергова сесія Вигодянської сільської ради

Дата: 07.07.2023 10:53
Кількість переглядів: 57

6 липня відбулося засідання тридцять четвертої чергової сесії Вигодянської сільської ради, яке провела сільський голова Алла РИБАЧОК.

До порядку денного було включено 55 питань.
У роботі сесії взяли участь 14 депутатів з 22 обраних, із запрошених – заступник голови керівники структурних підрозділів та комунальних установ.

Після спільного виконання Державного Гімну депутати перейшли до порядку денного. 

Рішенням депутатів затверджено звіт про виконання місцевого бюджету Вигодянської сільської ради за І півряччя 2023 року.

Пакетним голосуванням депутатський корпус прийняв рішення про встановлення: акцизного податку; ставок і пільг зі сплати земельного податку; ставок зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; податку на майно в частині транспортного податку; розміру ставки туристичного збору; фіксованих ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців. 

Рішенням сесії при Вигодянській сільській раді створено консультативно-дорадчий орган Координаційний центр підтримки цивільного населення для підтримки та координації надання допомоги населенню, постраждалому внаслідок збройного конфлікту, забезпечення ефективної взаємодії між органами виконавчої влади, правоохоронними та іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, організаціями та установами, вирішення проблемних питань постраждалого населення.

Для покращення обслуговування та облаштування зупинок громадського транспорту, що розташовані по вулиці Миру с. Петрове та по вулиці Шилова с.Вигода, депутати одноголосно ухвалили рішення про прийняття їх у комунальну власність Вигодянської сільської ради.

Також депутати надали згоду на прийняття з державної у комунальну власність Вигодянської сільської ТГ пожежного автомобіля для Місцевої пожежної охорони Вигодянської сільської ради.

З метою створення умов для комплексної модернізації системи загальної середньої освіти в громаді, концентрації та ефективного використання наявних ресурсів у системі освіти та забезпечення умов для рівного доступу до якісної освіти, народними обранцями прийнято два рішення: про створення опорних закладів загальної середньої освіти і про зміну типів та найменувань закладів загальної середньої освіти.

Крім того, депутатським корпусом прийняті рішення про внесення змін до ряду програм, з якими кожен може ознайомитися на офіційному сайті Вигодянської громади після їх опублікування у встановлений законом строк.

Задля забезпечення представництва інтересів жителів населених пунктів Вигодянської сільської ради, що увійшли до сільської територіальної громади з адміністративним центром в селі Вигода, а саме сіл Паліївка, Зоряне та Сонячне сесія вирішила утворити на території Вигодянської сільської ради п’ятий старостинський округ — Паліївський старостинський округ з центром в селі Паліївка.

Беручи зміни у законодавстві та з метою врахування думки громадськості під час призначення старост в старостинських округах затверджено Порядок проведення громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю) кандидатури старости в старостинських округах Вигодянської сільської ради. 

Окрім, вище перерахованих питань розглядалися земельні та інші питання, що стосуються життєдіяльності громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь