Історії, які надихають: Сергій Тітаренко

Дата: 19.07.2023 09:35
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Він знає, як допомогти тим, хто пройшов крізь пекло війни. Бо він там був та вижив.

Сергій Тітаренко – колишній штурман військового вертольота, а нині – психолог, який опікується ментальною реабілітацією наших захисників та захисниць.

9️⃣ років тому, під час виконання бойового завдання, ворог поцілив в його вертоліт – той впав з висоти 100 метрів, загорівся. Сергій зламав хребет, його врятував командир екіпажу.

Потім були численні операції та довготривале відновлення. Отримав інвалідність, наразі пересувається на кріслі колісному.

Сергій на власному досвіді зрозумів, що шлях повернення до цивільного життя іноді буває навіть важчим, ніж бити ворога на фронті. Тому опанував професію психолога, аби допомагати у цьому своїм побратимам та посестрам.

❤️‍🩹🦿 Він впевнений, фізична та ментальна реабілітація повинні відбуватися паралельно. Ба більше, психологічна підготовка має бути ще на етапі до початку бойових дій. Головним своїм завданням вважає переконати військових не нехтувати зверненням до фахівців.

Прийти на прийом до психолога – це не прояв слабкості, це прояв сили, запевняє Сергій.

Колишній майор ЗСУ Тітаренко сповідує концепцію: свій до свого по своє. Він розуміє проблеми військових, тому що сам через це пройшов. Зі своїми пацієнтами у ДНП «Центр комплексної реабілітації «Галичина» він розмовляє однією мовою, консультуючи їх у форматі «рівний-рівному».

💬 «93% людей, які перебували у зоні бойових дій, тепер у стані зміненої свідомості або зміненого сприйняття. Війна дійсно всіх змінює. Моє завдання навчити ветеранів ідентифікувати та приймати себе нового. Це складно, але своїм досвідом, власним прикладом я показую, це можливо та необхідно робити. Саме тому важливо про це говорити, показувати. Хлопці та дівчата, які пройшли війну, мають розуміти, що ментальне здоров'я не менш важливе, ніж фізичне. І у них має бути доступна, комфортна можливість поправити його», – каже Сергій Тітаренко.

Ніколи не здаватись, використовувати всі можливості, об'єднуватись, ділитись одне з одним. Це головні засади успішної реабілітації, впевнений Сергій.

І додає: іноді достатньо просто щиро сказати: «Друже, я в тебе вірю ❗️ В тебе все вийде ❗️»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь