Верховна Рада України прийняла Закон щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану

Дата: 08.08.2023 10:40
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Фінансове управління Вигодянської сільської ради інформує!

Верховна Рада України прийняла Закон щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану

Верховна Рада України 30 червня 2023 р. прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану, (реєстр. №8401).

Закон уточнює проведення документальних перевірок платників податків на звернення платника податків та/або з підстав, визначених підпунктами 78.1.1 (в частині документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано інформацію, що свідчить про порушення податкового законодавства з питань оподаткування доходів, отриманих нерезидентами із джерелом їх походження з України, та/або з питань оподаткування нерезидентів, які здійснюють свою діяльність через відокремлені підрозділи, у тому числі постійні представництва, платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги), 78.1.2 (в частині контролю за трансфертним ціноутворенням), 78.1.5, 78.1.7, 78.1.8, 78.1.9, 78.1.12, 78.1.14 - 78.1.16, 78.1.21 та 78.1.22 пункту 78.1 статті 78 цього Кодексу, та/або документальних позапланових перевірок платників податків, за якими отримано податкову інформацію, що свідчить про порушення платником валютного законодавства в частині дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями та/або валютної виручки за експортними операціями.

Законом приведено аналогічні зміни щодо проведення документальних перевірок на звернення платника та у разі припинення юридичної особи/підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця у Законі України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Законом врегульовано проведення планових перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), які надають фінансові, платіжні послуги.

Закон передбачає звільнення від відповідальності за порушення вимог у сфері РРО (крім порушень при продажу підакцизних товарів, здійсненні діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор), вчинені у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь