29 серпня 2023 року у Вигодянській громаді відбулася церемонія прощання з загиблим Героєм, жителем с. Червона Гірка – ЛИПАДАТУ Юрієм Тимофійовичем

Дата: 29.08.2023 20:08
Кількість переглядів: 127

Сьогодні, 29 серпня 2023 року у Вигодянській громаді відбулася церемонія прощання з загиблим Героєм, жителем с. Червона Гірка – ЛИПАДАТУ Юрієм Тимофійовичем.

Юрій народився 7 травня 1995 року у селі Червона Гірка, у якому прожив все своє життя. Навчався у Кам’янському ліцеї. З 21 березня 2023 року він став на захист Батьківщини. Пройшов перепідготовку та направився до зони проведення бойових дій. Він був навідником, ніс службу у 80-ій десантно-штурмовій бригаді. Життя Юрія обірвалося 21 серпня поблизу н.п. Іванівське, Бахмутського району, Донецької області. Захисник мужньо виконав свій військовий обов’язок, був відданий Військовій присязі на вірність Українському народові.

Юрій був активною, життєрадісною та світлою людиною, яка ще тільки починала пізнавати життя, він вдихав на повні груди кожну його мить. Він безмежно любив життя…

Кортеж із загиблим Героєм зустрічали жителі Вигодянської громади живим коридором шани, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною Воїна-земляка...

Біля рідної домівки у селі Червона Гірка з Воїном прощалися найближчі люди — тато, брати і сестри, а також всі рідні, друзі, однокласники, побратими та громада, що прийшла провести Героя в останню путь.

Велелюдною колоною проводжали Захисника від дому до кладовища. На знак прощання з Юрієм пролунав триразовий військовий салют.

Герой Вигодянської громади загинув захищаючи кожного з нас, до останньої миті свого такого ще молодого земного життя залишаючись вірним цьому обов’язку і Україні.

Висловлюємо найщиріші співчуття родині загиблого, доземно дякуємо Героєві Юрію ЛИПАДАТУ за виявлену стійкість, мужність і любов до України, рідного народу та власної сім‘ї, за те, що поклав на полі бою свою молоду голову задля переможного миру та процвітання нашої держави. Наші серця кричать від болю і плачуть від усвідомлення того, що смерть назавжди забирає найкращих… Нам може бути дуже страшно, але ніколи не буде соромно за Юрія та за всіх тих, хто поклав свої голови за світле і щасливе майбутнє. Ми маємо жити і пам’ятати про кожного з них, про їх подвиг, щоб кожен Янгол Небесний знав, що його смерть була недаремна…

У ці гіркі хвилини вся територіальна громада розділяє горе сім’ї та непоправну втрату, всі ми схиляємо голови у скорботі.

Вічна пам’ять нашому Герою - Юрію!

Слава Україні! Вічна пам’ять героям, які обороняють нас, але вже в лавах небесного війська!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь