Проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю»

Дата: 19.11.2023 13:13
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

🚗 Віолетту збив потяг, коли вона була ще підлітком. Лікарям довелося ампутувати нижню кінцівку, але дівчина не відмовилася від мрії – сісти за кермо автомобіля.

🚗 Антоніна покинула рідний дім у Новій Каховці через повномасштабну війну. Переїхала на Львівщину, оселилася за містом. Жінка пересувається на кріслі колісному і на новому місці змушена просити про допомогу.

🚗 Валерій обожнює важку атлетику, футбол і машини – навіть керував проєктом «Соціальне таксі для осіб з інвалідністю» у рідному місті, хоча власного водійського посвідчення не мав. А тепер демонструє очікувану пластикову картку з гордістю, адже практичний іспит склав з першої спроби!

Для героїв цього допису життя змінилося після навчання у адаптованих водійських школах – у межах проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю» їх в Україні працює вже 6️⃣

📍 Нещодавно відкрився новий учбовий центр в Одесі – на базі державного університету внутрішніх справ можна отримати водійське посвідчення категорії «В».

Також заклади з усіма умовами для безбар'єрного доступу до навчання успішно працюють у Києві, Дніпрі, Кропивницькому, Львові та Кам’янці-Подільському. Перед стартом проєкту інструктори адаптованих автошкіл пройшли навчання навичкам безбар’єрної взаємодії.

🩵 Завдяки проєкту люди з інвалідністю мають нагоду наблизитися до здійснення мрій та стати більш мобільними. У адаптованих закладах зараз навчаються близько півсотні слухачів. На жаль, багато військових повертаються з фронту, втративши кінцівки. Мирні українці потрапляють під ворожі обстріли прямо у себе вдома.

Але всі люди мають право на вільне пересування, на зручність у щоденному побуті, тому проєкт передбачає і «перенавчання» вже досвідчених водіїв – із набутою інвалідністю.

🎯 Мета проєкту – створити ефективну та комфортну систему адаптації людей з інвалідністю до керування транспортними засобами, тому вже під час навчання майбутніх водіїв постійно вносяться зміни з урахуванням їхніх потреб.

Ось, наприклад, у Дніпрі адаптована автошкола відкрилася тільки в липні, а вже зараз заклад готується до нового важливого етапу: невдовзі тут навчатимуть майбутніх водіїв з інвалідністю на категорію С1-🚛 Також планується встановити електричний підйомник для зручнішого доступу в укриття. А для людей, які живуть за містом і їм складно добиратися до автошколи на кожне заняття, готується переобладнання двох кімнат у готелі університету МВС – на базі цього вишу і відкритий інклюзивний навчальний заклад.

ℹ️ Проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю» реалізується МВС України у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь