Проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю»

Дата: 19.11.2023 13:13
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

🚗 Віолетту збив потяг, коли вона була ще підлітком. Лікарям довелося ампутувати нижню кінцівку, але дівчина не відмовилася від мрії – сісти за кермо автомобіля.

🚗 Антоніна покинула рідний дім у Новій Каховці через повномасштабну війну. Переїхала на Львівщину, оселилася за містом. Жінка пересувається на кріслі колісному і на новому місці змушена просити про допомогу.

🚗 Валерій обожнює важку атлетику, футбол і машини – навіть керував проєктом «Соціальне таксі для осіб з інвалідністю» у рідному місті, хоча власного водійського посвідчення не мав. А тепер демонструє очікувану пластикову картку з гордістю, адже практичний іспит склав з першої спроби!

Для героїв цього допису життя змінилося після навчання у адаптованих водійських школах – у межах проєкту «Автошколи для людей з інвалідністю» їх в Україні працює вже 6️⃣

📍 Нещодавно відкрився новий учбовий центр в Одесі – на базі державного університету внутрішніх справ можна отримати водійське посвідчення категорії «В».

Також заклади з усіма умовами для безбар'єрного доступу до навчання успішно працюють у Києві, Дніпрі, Кропивницькому, Львові та Кам’янці-Подільському. Перед стартом проєкту інструктори адаптованих автошкіл пройшли навчання навичкам безбар’єрної взаємодії.

🩵 Завдяки проєкту люди з інвалідністю мають нагоду наблизитися до здійснення мрій та стати більш мобільними. У адаптованих закладах зараз навчаються близько півсотні слухачів. На жаль, багато військових повертаються з фронту, втративши кінцівки. Мирні українці потрапляють під ворожі обстріли прямо у себе вдома.

Але всі люди мають право на вільне пересування, на зручність у щоденному побуті, тому проєкт передбачає і «перенавчання» вже досвідчених водіїв – із набутою інвалідністю.

🎯 Мета проєкту – створити ефективну та комфортну систему адаптації людей з інвалідністю до керування транспортними засобами, тому вже під час навчання майбутніх водіїв постійно вносяться зміни з урахуванням їхніх потреб.

Ось, наприклад, у Дніпрі адаптована автошкола відкрилася тільки в липні, а вже зараз заклад готується до нового важливого етапу: невдовзі тут навчатимуть майбутніх водіїв з інвалідністю на категорію С1-🚛 Також планується встановити електричний підйомник для зручнішого доступу в укриття. А для людей, які живуть за містом і їм складно добиратися до автошколи на кожне заняття, готується переобладнання двох кімнат у готелі університету МВС – на базі цього вишу і відкритий інклюзивний навчальний заклад.

ℹ️ Проєкт «Автошколи для людей з інвалідністю» реалізується МВС України у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь