Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Шановні мешканці та гості Вигодянської громади!

Дата: 08.02.2024 19:24
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

Шановні мешканці та гості Вигодянської громади!

Сучасний час накладає на нас особливу відповідальність за безпеку на об'єктах залізничних перевезень, зокрема на станції "Вигода" регіональної філії "Одеська залізниця". З огляду на останні тенденції до збільшення випадків травмування громадян та несанкціонованого втручання у функціонування залізничного транспорту, ми звертаємося до вас з важливим повідомленням.

Нині існують серйозні підстави для побоювань стосовно можливості вчинення диверсій та терористичних актів на об'єктах залізниці, що може стати загрозою для безпеки нашої країни, здоров'я громадян, а також для стану навколишнього середовища. Такі події можуть призвести до надзвичайних ситуацій з тяжкими наслідками.

Кожен випадок травмування громадян на залізничному транспорті є результатом грубого порушення Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України. Найбільш поширеними причинами травмування є:

- прогулянка по коліях та перехід через колії в невстановлених місцях;
- проходження залізничних переїздів під забороненим сигналом світлової та звукової сигналізації;
- рух по коліях з використанням навушників або інших пристроїв, що знижують рівень уваги;
- знаходження недостатньо далеко від краю платформи або колії під час прибуття/відправлення поїзда;
- перебування на об'єктах залізничного транспорту у стані алкогольного сп'яніння;
- екстремальні дії, такі як "селфі" на даху вагона, що може призвести до травмування електричним струмом.

Адміністрація дирекції та станції робить усе можливе для попередження таких подій. Вони проводять інструктажі персоналу щодо оперативної реакції на факти виявлення та ліквідації наслідків можливих випадків втручання сторонніх осіб в діяльність залізничного транспорту; по гучномовному зв’язку передаються оголошення щодо правил особистої безпеки пасажирів при користуванні залізничним транспортом, про небезпеку ходіння по коліях та посилення пильності в разі виявлення підозрілих предметів/осіб; пасажирам надається інформація про прибуття та відправлення пасажирських поїздів, про проведення маневрових робіт біля пасажирських платформ та про прямування повз них вантажних поїздів; на станціях у загально доступних місцях розміщено інформаційні стенди для пасажирів.

У зв’язку з вищевикладеним та з метою попередження можливих терористичних актів, актів незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту, що не лише незаконно, а в край небезпечно, просимо дотримуватись заходів безпеки при знаходженні на об’єктах залізничного транспорту, проявляти пильність та в разі виявлення підозрілих предметів/осіб, негайного інформувати працівників станцій або відповідних правоохоронних органів.

Зважаючи на серйозність ситуації та можливі наслідки, пов'язані з порушенням правил безпеки на залізничних об'єктах, нагадуємо про те, що вчинення злочинів, передбачених статтями 113 ("Диверсія") та 258 ("Терористичний акт") Кримінального кодексу України, тягне за собою серйозні правові наслідки.

Відповідно до законодавства, особи, винні у вчиненні таких злочинів, можуть бути піддані кримінальній відповідальності та підлягають певним термінам ув'язнення, передбаченим Кримінальним кодексом України.

Зокрема, за диверсію, відповідно до статті 113 КК України, винні можуть бути засуджені на строк від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. У разі повторного вчинення злочину - на строк 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Щодо покарання за вчинення терористичного акту, передбаченого статтею 258 КК України, особи, винні у вчиненні такого злочину, також підлягають суворій кримінальній відповідальності, і можуть бути засуджені до тривалого терміну позбавлення волі: 
- від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої;
- у разі повторного вчинення злочину - від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої;
- якщо у разі вчинення даного злочину загинули люди - від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Такі наслідки є серйозним стимулом для того, щоб кожен громадянин дотримувався правил безпеки та уникав будь-яких дій, що можуть стати загрозою для життя та здоров'я інших людей. Надіймося на вашу відповідальність та розсудливість у підтримці безпеки на об'єктах залізничних перевезень.

Нехай безпека стане нашим головним пріоритетом!

З повагою апарат Вигодянської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь