Компенсація за облаштування робочого місця особи з інвалідністю

Дата: 25.02.2024 16:29
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

💔 Як мотивувати людину з інвалідністю не усамітнюватися на віддаленій роботі, а їздити працювати в офіс? Створити для неї комфортне робоче місце.

❤️‍🩹Як мотивувати роботодавців облаштовувати такі місця? Зробити отримання державної компенсації за придбані меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи найбільш простим і зручним.

👍 І ось воно! Відтепер процес подання на фінансову допомогу максимально швидкий, адже оформити все можна онлайн!

Відповідна послуга вже з’явилася на порталі «Дія» (ось тут – https://bit.ly/42N9hAu)

Сама урядова програма запроваджена ще торік у серпні. Однак раніше, щоб нею скористатися, роботодавець мав особисто приїхати до центру зайнятості з документами і від руки написати заяву. А тепер достатньо зробити кілька кліків, навіть не виходячи з власного офісу.

❓ Як отримати компенсацію?

1️⃣ Авторизуйтеся на порталі «Дія» за допомогою КЕП;

2️⃣ Заповніть заяву: вкажіть дані про людину з інвалідністю та облаштоване робоче місце;

3️⃣ Прикріпіть документи: про підтвердження працевлаштування людини та довідку медико-соціальної експертної комісії про інвалідність співробітника, а також папери щодо купівлі допоміжних засобів для обладнання робочого місця;

4️⃣ Вкажіть IBAN свого рахунку;

5️⃣ Підпишіть заяву за допомогою КЕП.

👌 Готово! Опрацювання триватиме до 13 робочих днів. А якщо рішення буде позитивним – кошти надійдуть на ваш рахунок упродовж 5 робочих днів.

Таке спрощення та пришвидшення отримання компенсації – чудова мотивація для компаній створювати безбар'єрні робочі місця. А для людей з інвалідністю – додаткова можливість спілкування та соціалізації.

❗️ Важливо! Заповнити форму на компенсацію можна лише для людей з інвалідністю, які розпочали працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів.

ℹ️ Програма реалізується Міністерство економіки України та Міністерство цифрової трансформації України в партнерстві з Державна служба зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь