Ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності та протистоїть життєвим стресам

Дата: 18.03.2024 09:53
Кількість переглядів: 15

Фото без опису

Ментальне здоров’я – це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності та протистоїть життєвим стресам.

В Одеській ОВА відбулась велика стратегічна сесія з представниками громадських організацій, у рамках координації послуг з ментального здоров’я.

В заході взяли участь представниками неурядових громадських організацій та благодійних фондів, котрі працюють в Одеській і Херсонській областях. Ініціаторами заходу виступили Анна Велічко - регіональна координаторка Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?» в Одеській області та Емілія Хутковська - регіональна координаторка Всеукраїнської програми з ментального здоров’я «Ти як?» у Херсонській області.

«Піклування про ментальне здоров’я є невід’ємною та важливою складовою нашого сьогодення, адже це безцінний ресурс, який впливає на кожен аспект нашого життя. Тому навички саморегуляції є надзвичайно важливими для нашого психічного благополуччя», зазначив під час відкриття заходу заступник голови Одеської ОДА Дмитро Радулов.

Основновна мета заходу - обʼєднати зусилля, сформувати чіткий план дій та комунікації, а також механізм направлення людей до фахівців, які можуть забезпечити психологічну підтримку населенню на належному рівні.

На сьогоднішній день важливо щоб люди володіли інформацією про фактичні місця надання психологічної допомоги. Особлива увага приділяється адаптації ветеранів.

На сесії були батьки загиблого захисника. Після великої втрати,вони спромоглися організувати БФ для допомоги нашим бійцям ЗСУ.

___________________________

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO).

#Тияк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь