Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

🖇️ Дрібні фермери можуть отримати часткову компенсацію за придбання насіння сої

Дата: 20.03.2024 13:08
Кількість переглядів: 16

🖇️ Дрібні фермери можуть отримати часткову компенсацію за придбання насіння соїФото без опису

 

📃 Асоціація «Дунайська Соя» продовжує цього року реалізацію «Проєкту підтримки малих фермерів, що вирощують сою» за рахунок власного фінансування організації. Про це повідомила Анастасія Радюк, керівниця Проєкту та менеджерка з якості «Дунайської Сої».

🗂️ Проєкт передбачає отримання часткової компенсації 15% від вартості придбаного оригінального сертифікованого насіння не-ГМ сої під посівну кампанію 2024 року. Як і минулого року учасниками можуть бути агровиробники всіх регіонів України із загальним земельним банком до 1 000 га, що не входять до структури агрохолдингів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни України.

📄 Під часткову компенсацію підпадає оригінальне сертифіковане насіння не-ГМ сої вітчизняної та іноземної селекції. Обрані сорти мають бути внесені до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні та мати сертифікат, що засвідчує сортові якості насіння.

💵 У 2023 році завдяки Проєкту компенсацію загальною сумою понад 2 млн грн отримали 30 невеликих фермерів у 11 регіонах України. У рамках другого етапу Проєкту, Асоціація забезпечила учасників наборами експрес-тестів для якісного аналізу з визначення ГМО, а також практичним тренінгом щодо їх використання.

📲 Подача документів на участь у Проєкті підтримки малих фермерів, що вирощують не-ГМ сою розпочинається 1 квітня 2024 року. Деталі проєкту ➡️ https://www.donausoja.org/uk/soya-farmers-support-in-ukraine/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь