Людьми нас робить прийняття інших – без упереджень, із повагою

Дата: 25.03.2024 10:01
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

☕ Трішки нерівний край улюбленого керамічного горнятка завжди по-особливому зігріває долоні. Бо зроблене руками неодмінно відкликається у серці.

🖼️ Унікальна картина у вітальні. Без золотих пропорцій, майже дитяча, але робить кімнату такою затишною. І дарує тепле відчуття – бути вдома.

🛍️ Стильний екологічний шопер з чудернацькою вухатою кицькою. Сподобався з першого погляду і тепер завжди з собою.

А якщо ви дізнаєтеся, що якусь з цих речей, що гріють, зробив майстер з інвалідністю? Невже після цього щось зміниться?

🗓️ З нагоди Всесвітнього дня поширення знань про синдром Дауна, що відзначався напередодні, хочемо нагадати: людьми нас роблять не відсутність або наявність ментальних порушень.

«Людьми нас робить прийняття інших – без упереджень, із повагою. Всі ми різні. Та всі ми рівні. Маємо бути рівними у своїх можливостях», – зазначила перша леді Олена Зеленська у своєму дописі (https://bit.ly/4crjSW6).

Бо те саме горнятко зробили в інклюзивній студії «Світ Надій» ГО " НАМИСТО ДРУЗІВ", де за гончарним колом втрачається відчуття часу. Майстерня стала не просто місцем, де старанно та з любов’ю вчать мистецтву кераміки. Це простір, у якому вирує атмосфера поваги, толерантності та з’являються нові друзі.

Картину для вітальні намалювали в студії Olha Stavnykovych, де художники не обмежені правилами. Вони вільні у пошуку себе та створюють цілі світи через фарби та полотно. Це й передбачає концепція арт-брют, відомого ще як «необроблене мистецтво».

А от яскраві шопери з друкованими дитячими малюнками створили в художній студії Aza Nizi Maza. Майстерня поєднує живопис, графіку, скульптуру, мистецький лекторій та майданчик для художників із синдромом Дауна. І тут не існує творчих упереджень.

Саме такі приклади маємо наслідувати як суспільство. І будувати відносини, коли можливість розвиватися та реалізовувати себе є для кожного.

📸 Facebook ГО «Намисто друзів», Ольги Ставникович, художньої студії Aza Nizi Maza

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь