Людьми нас робить прийняття інших – без упереджень, із повагою

Дата: 25.03.2024 10:01
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

☕ Трішки нерівний край улюбленого керамічного горнятка завжди по-особливому зігріває долоні. Бо зроблене руками неодмінно відкликається у серці.

🖼️ Унікальна картина у вітальні. Без золотих пропорцій, майже дитяча, але робить кімнату такою затишною. І дарує тепле відчуття – бути вдома.

🛍️ Стильний екологічний шопер з чудернацькою вухатою кицькою. Сподобався з першого погляду і тепер завжди з собою.

А якщо ви дізнаєтеся, що якусь з цих речей, що гріють, зробив майстер з інвалідністю? Невже після цього щось зміниться?

🗓️ З нагоди Всесвітнього дня поширення знань про синдром Дауна, що відзначався напередодні, хочемо нагадати: людьми нас роблять не відсутність або наявність ментальних порушень.

«Людьми нас робить прийняття інших – без упереджень, із повагою. Всі ми різні. Та всі ми рівні. Маємо бути рівними у своїх можливостях», – зазначила перша леді Олена Зеленська у своєму дописі (https://bit.ly/4crjSW6).

Бо те саме горнятко зробили в інклюзивній студії «Світ Надій» ГО " НАМИСТО ДРУЗІВ", де за гончарним колом втрачається відчуття часу. Майстерня стала не просто місцем, де старанно та з любов’ю вчать мистецтву кераміки. Це простір, у якому вирує атмосфера поваги, толерантності та з’являються нові друзі.

Картину для вітальні намалювали в студії Olha Stavnykovych, де художники не обмежені правилами. Вони вільні у пошуку себе та створюють цілі світи через фарби та полотно. Це й передбачає концепція арт-брют, відомого ще як «необроблене мистецтво».

А от яскраві шопери з друкованими дитячими малюнками створили в художній студії Aza Nizi Maza. Майстерня поєднує живопис, графіку, скульптуру, мистецький лекторій та майданчик для художників із синдромом Дауна. І тут не існує творчих упереджень.

Саме такі приклади маємо наслідувати як суспільство. І будувати відносини, коли можливість розвиватися та реалізовувати себе є для кожного.

📸 Facebook ГО «Намисто друзів», Ольги Ставникович, художньої студії Aza Nizi Maza

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь