Повідомлення  про намір здійснити зміну діючого  тарифу  на послуги з поводження з  твердими побутовими відходами, які  надаються КП «Водограй»

Дата: 08.04.2024 13:06
Кількість переглядів: 303

Повідомлення  про намір здійснити зміну діючого  тарифу  на послуги з поводження з  твердими побутовими відходами, які  надаються    КП «Водограй»

Фото без опису

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 5 червня 2018 року № 130, комунальне підприємство «Водограй» доводить до відома споживачів про намір здійснити підвищення тарифів з вивезення твердих побутових відходів. 

Введені в дію з 01 січня 2023 року діючі тарифи з вивезення твердих побутових відходів та затверджені рішенням виконавчого комітету сільської ради від 14 грудня 2022 р. № 483 «Про затвердження тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами, які надаються КПВС «Водограй» та складають для :

  • для населення  –  21,50 грн. на місяць з 1 особи;
  • для бюджетних  установ – 186,56 грн. за 1 м3 ТПВ;
  • для юридичних осіб (приватні підприємства та організації) – 195,46 грн. за 1 м3 ТПВ.

Обґрунтування необхідності перегляду тарифів з вивезення твердих побутових відходів

Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у частині встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги з вивезення твердих побутових відходів. Перегляд тарифів зумовлений змінами розрахункових показників, які безпосередньо впливають на розмір собівартості послуг та не залежать від виконавця цих послуг.

 На сьогодні, діючий тариф на послуги  з вивезення  побутових відходів не відшкодовує фактичні витрати КП «Водограй». Підставою для зміни тарифів є зростання вартості складових тарифів, зокрема збільшення мінімального прожиткового рівня для працездатних осіб, відрахувань на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, підвищення цін на матеріальні витрати,  та інше.

У зв’язку з цим діючі на підприємстві тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів не відшкодовують витрати на надання цих послуг, що не дає можливості підприємству дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобов’язаннях.

Розрахунок тарифу на послугу  з  вивезення побутових відходів, здійснено відповідно до  вимог нововведених  законодавчих актів : Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.2023 року №1031  та  Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги».

Фото без опису

Таким чином, розрахунковий (плановий) тариф на  вивезення твердих побутових відходів має наступний розмір:

  • для населення  – 25,30 грн,  на місяць з  1 особи при використанні 0, 25 м3;
  • для бюджетних  установ – 202,60 грн. за 1 м3;
  • для інших споживачів –212,25 грн. за 1 м3

Враховуючи об’єктивні фактори, які не залежать від підприємства, з метою приведення тарифу відповідно до вимог чинного законодавства та забезпечення стабільної роботи підприємства, якісного виконання послуг,виникла необхідність зміни діючого тарифу на послуги. Новий розмір тарифу розрахований відповідно до діючого законодавства України.  Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій формі протягом 7 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення за адресою: 67620, Одеська область, Одеський район, село Вигода, вул.Миколи Новікова, 46 та на електрону пошту: selovugoda@ukr.net(із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифу).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь