Повідомлення про обговорення офіційної символіки Вигодянської сільської територіальної громади

Дата: 08.04.2024 14:09
Кількість переглядів: 218

Повідомлення про обговорення офіційної символіки Вигодянської сільської територіальної громади

Шановні мешканці громади!

Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальні громади сіл, селищ, міст можуть мати власнусимволіку, яка відображає їх історичні, культурні, соціально-економічні таінші місцеві особливості і традиції.

У листопаді цього року виповнюється чотири роки з дня утворення Вигодянської сільської територіальної громади.

Але, на жаль, за всі роки життєдіяльності громади не було затверджено її офіційної символіки. Процес розробки ескізів герба–складний, довготривалий і суперечливий. Було кілька спроб, та безрезультатно... І все ж ми повинні затвердити офіційний символ як відображення нашої історичної, культурної, соціально-економічної та духовної єдності.

Сільська рада звернулась за допомогою у вирішенні цього питання до спеціалістів Українського геральдичного товариства, адже герб має втілювати не лише наше бачення, але й відповідати правилам геральдики та вексилології.

На основі відомостей про місцеві особливості сіл громади було створено ескіз герба Вигодянської сільської територіальної громади. Малюнок та опис до них розміщено нижче.

Фото без опису

Опис

Герб Вигодянської сільської територіальної громади Одеського району  Одеської області має форму щита, який класифікується в геральдиці, як іспанський тип з картушем і короною у вигляді колосся.

Щит герба розділений на три  частини вилоподібно - справа наліво (згідно норм геральдики), блакитний, білий і жовтий.

По краю щита розміщені зірки, у кількості 15, які символізують населені пункти Вигодянської сільської територіальної громади:  Дослідне, Березань, Важне, Василівка, Вигода, Доброжанове, Зоряне, Кам’янка, Курган, Михайлівка, Паліївка, Петрове, Секретарівка, Сонячне, Червона Гірка.

На блакитній частині розміщено зображення локомотиву, що означає розвиток залізничного транспорту на території адміністративного центру громади Вигода.

На білій частині розміщено зображення Палацу-садиби Дубецьких-Панкеєвих («Лігво вовка») — архітектурної пам’ятки, що розташована у селі Василівка.

На жовтій частини розміщено зображення ліщини, яка стала візиткою карткою села Паліївка.

Знизу, довкола щита розміщено золотий вінок колосся і під щитом розташована стрічка зверху синього, зворотно-жовтого кольору з написом золотими (жовтими) буквами «Вигодянська громада».

Символіка

Золото (жовтий) – король металів, символізує знатність, могутність і багатство, віру, справедливість, милосердя, смиренність.

Лазур (блакитний) колір – символізує великодушність, чесність, вірність і бездоганність, або просто небо.

Сніп хліба  символізує землеробство, багатство землі  та єдність людей, як колосків у сніпу.

 Якщо у Вас є ОБГРУНТОВАНІ пропозиції щодо представленого на ваш розсуд ескізу герба, звертайтесь до сільської ради.

Пропозиції просимо надавати у письмовій  формі до  01 травня 2024 року за адресою: 67620, Одеська область, Одеський район, село Вигода, вулиця Нова, 33-а, selovugoda@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь