Вигодянська громада

Одеська область, Одеський район

Говори правильно

Дата: 22.04.2024 08:42
Кількість переглядів: 11

Фото без опису

БЕЗБАР'ЄРНІСТЬ

Спортсмени рахують перемоги, а не поразки. Тренери пишаються досягненнями своїх вихованців і не розкриватимуть їхні слабкі сторони.

❓ Тоді чому й досі на адресу жінки, яка самостійно виховує дитину, ми чуємо «мати-одиначка»? Та й «батько-одинак» звучить не краще.

Ці принизливі терміни асоціюються з фінансовими труднощами, відсутністю підтримки, проблемами із вихованням і зрештою – таврують людину як ту, яку покинули саму з дитиною / дітьми.

Йдеться про повагу насамперед 👌🏼

Відчуйте різницю між грубим «одиначка / одинак», коли акцент робиться на відсутності партнера. І шанобливим «мати / батько, які піклуються про дитину самостійно», коли на перший план незалежно від статусу і обставин виходять сила та досягнення людини.

➡️ Час руйнувати упередження. Бо й досі вважається чимось незвичним і неправильним сам факт існування одинокої матері або одинокого батька (такі варіанти формулювань, до речі, хоч і не найбільш коректні, але допустимі). А насправді причин, чому жінки та чоловіки виховують дітей самостійно, безліч: втрата партнера, самостійне усиновлення тощо.

Більше про толерантне спілкування у «Довіднику безбар'єрності» (https://bf.in.ua) – посібнику з нової етики взаємодії, створеному у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь