Книги мають ставати провідниками у світ різноманіття та рівності, де кожна людина – особистість, гідна поваги, а не носій діагнозу.

Дата: 10.05.2024 17:22
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

📕 Книги мають ставати провідниками у світ різноманіття та рівності, де кожна людина – особистість, гідна поваги, а не носій діагнозу.

Де першими «книжковими друзями» дитини стають абсолютно різні герої – з аутизмом, з розладом дефіциту уваги з гіперактивністю, на кріслах колісних, з порушеннями зору чи слуху. Бо ми – різні. І в цьому красиві 😍

💬 «Якщо зараз у гуглі зробити запит англійською «дитячі книжки про людей з інвалідністю», ви у відповідь побачите сотні книжок. Україні також зараз дуже потрібні такі книжки й книжкові герої. Різні, як усі ми... Створити зараз такі дитячі книжки в Україні – це сформувати безбар’єрні покоління», – зазначила перша леді Олена Зеленська.

Нашим Безбар'єрність улюбленим прикладом такої літератури є книга Anastasiia Stepula «Світ без меж», створена у межах ініціативи першої леді.

Завантажити книгу можна тут 📲 https://bbu.org.ua/kniga-svit-bez-mezh

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь