Що таке підприємництво без бар’єрів?

Дата: 22.05.2024 11:04
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

❓ Що таке підприємництво без бар’єрів? Це коли держава, бізнес і громадськість не просто говорять однією мовою, а й розуміють одне одного: що вкладається у визначення безбар'єрності? Яких умов працевлаштування потребують різні люди, зокрема ветерани, люди з інвалідністю? Які пропозиції / урядові програми можуть отримати у відповідь?

❗ Просто скласти та обмінятися тезами – замало. Треба говорити і говорити. Про подальші кроки, про подолання економічних викликів, ділитися успішними кейсами. І чути одне одного. Саме діалогу та взаєморозумінню присвячений форум «Підприємництво без бар'єрів: діалог держави, бізнесу та громадськості», що відбувся за ініціативою центру підтримки підприємництва Дія.Бізнес І Буча.

Захід спрямований на розбудову країни, у якій співпраця між трьома ключовими секторами створює сприятливі умови й можливості для ведення безбар'єрного бізнесу в Україні. Зокрема, йдеться й про реінтеграцію ветеранів і людей з інвалідністю у суспільство.

💬 «Працевлаштування є однією з головних проблем, з якою стикаються ветерани війни після повернення з фронту. Саме тому ми вже зараз маємо подбати про її вирішення. Дія.Бізнес у Бучі є центром підтримки підприємців, де можна отримати безкоштовні консультації, пройти навчання, подати заявку на грант, знайти партнерів. Центр був відкритий у Бучі за 2 місяці до повномасштабного вторгнення. Він зазнав пошкоджень під час окупації та був відновлений завдяки підтримки партнерів», – розповіла Ганна Страховська, керівниця центру.

У ході форуму відбулися панельні дискусії, присвячені обговоренню діючих грантових проєктів, які підтримують ветеранів у створенні чи розвитку власного бізнесу, та існуючих профільних урядових програм – зокрема, можливості отримати від держави компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю.

👉 Поділились учасники заходу й прикладами впровадження підходів безбар’єрності в діяльність компанії. Наприклад, Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia є учасницею спільноти «Бізнес без бар’єрів» і вже не перший рік адаптує простори так, щоб зробити подорожі та їхнє очікування комфортними для кожного пасажира.

💼 «Бізнес без бар’єрів» – спільнота компаній, яка об’єдналася навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

Форум «Підприємництво без бар'єрів: діалог держави, бізнесу та громадськості» ініційовано центром підтримки підприємців Дія.Бізнес І Буча та ГО Be City, за сприяння ГО Безбар'єрність та за підтримки UKRSIBBANK BNP Paribas Group та IOM Ukraine, та інформаційної підтримки Свої люди. OLX Робота для HR.

#бізнесбезбарєрів

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь