Безбар'єрність у всьому

Дата: 31.05.2024 10:09
Кількість переглядів: 45

Фото без опису

👨‍🦱 Вадим звикає до протезу. Складне поранення лівої ноги 28-річний військовий отримав у зоні бойових дій на Луганщині. Відновлення дається нелегко, адже м’язи спини тільки адаптуються до нових навантажень. Та попри все ветеран не втрачає мотивацію і збирається продовжити службу.

👧🏻 Старшокласниця Людмила займається під пильним наглядом фізіотерапевта. У свої 15 вона дуже цілеспрямована: старанно працює над правильною поставою. Зміцнити хребет та зберегти здоров’я – ось мета дівчини.

Що спільного у цих двох історіях? Про їхніх героїв піклуються фахівці мобільного реабілітаційного модуля в Овручі Житомирської області, відкритого цьогоріч у січні у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я – ініціативи першої леді Олена Зеленська.

🏠 Облаштований безбар’єрний простір площею 72 м2 приймає усіх, хто потребує фізичного та психологічного відновлення: військових і цивільних, дорослих і дітей. Обладнання для реабілітації постійно оновлюється – у травні був придбаний додатковий інвентар відповідно до рекомендацій фахівців.

Так, за 2 останні місяці мультидисциплінарна команда лікарів подбала про 38 пацієнтів: спеціалісти провели близько 400 сеансів лікувальної фізкультури, 364 масажі, понад 150 мануально-м’язових процедур та занять для відновлення, 32 психотерапевтичні сесії. Працювали з дітьми, які мають сколіоз.

🖌️Користується попитом й підтримка ментального здоров’я. У реабілітаційному модулі проводили консультації психологи, також запрошені фахівці організували кілька групових сесій з арт-терапії. Для військового зі стаціонару психологи проводили заняття для розвитку когнітивних процесів – у квітні фахівці пройшли додаткове навчання на курсах підвищення кваліфікації з військової психології.

У реабілітаційному модулі працює кейс-менеджер: у квітні-травні спеціаліст, зокрема, виконував перенаправлення на необхідні соціальні послуги та протезування. Також у межах проєкту можна отримати юридичну допомогу, консультації щодо навчання, перекваліфікації та працевлаштування.

Проєкт легко масштабувати по всій країні. Реабілітаційний простір має невеликі витрати на будівництво, а на його запуск потрібно до 2 місяців. Зараз виробничі можливості соціальної франшизи складають 40 модулів на рік.

Завдяки таким просторам комплексне фізичне та психосоціальне відновлення стає доступним не тільки в обласних центрах, а й в невеличких містах та громадах – саме там, де людині зручно їх отримати. До того ж реабілітаційні модулі інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я та пакетування НСЗУ – і надають послуги безкоштовно.

Щоб скористатися сервісами реабілітаційного модуля у місті Овруч, треба заповнити онлайн-форму на сторінці соціальної франшизи 👉 https://bit.ly/3R2qlxW та чекати на зворотний зв’язок.

ℹ️ Проєкт зі встановлення мобільного реабілітаційного модуля в Овручі Житомирської області став можливим завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар'єрів» – компанії Visa і Ощадбанк – та за сприяння Житомирська ОДА. Реалізація проєкту відбувається у партнерстві Mindy Mindyfoundation та Координаційний центр КМУ / Mental Health UA і Безбар'єрність у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#бізнесбезбарєрів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь