Проєкт «Автошколи для осіб з інвалідністю»

Дата: 03.06.2024 16:47
Кількість переглядів: 31

Фото без опису 

🚗 Львів’янину Андрію трошки лячно було сідати за кермо, але бажання стати мобільним перемогло страх.

🚕 Рувим із Рівненщини мріяв навчитися водити, щоб було легше займатися побутовими справами. А відкрив нові можливості у житті.

🚙 Військовий Михайло потрапив під ворожий обстріл неподалік Бахмута. Та попри важке поранення не відмовився від давнього бажання – самостійно керувати машиною.

Свої водійські посвідчення чоловіки отримали одночасно, адже усі троє – випускники проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю» та успішно склали практичний іспит у сервісному центрі. Такі адаптовані школи зараз працюють на базі 7️⃣ вищих навчальних закладів системи МВС – у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі, Кропивницькому, Кривому Розі та Кам'янець-Подільському.

Флагманський проєкт інклюзивних водійських шкіл реалізується МВС України у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». Його мета – створення рівних можливостей для кожного. Люди можуть пройти курси як з нуля, так і перенавчитися водити спеціально переобладнану автівку з ручним керуванням – у випадку набутої інвалідності та наявності водійського досвіду.

💁‍♀️ Галина – теж учасниця проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю». На четвертий день повномасштабного російського вторгнення у будинок жінки поцілив снаряд. Через отримані травми довелося ампутувати одну з кінцівок. Зараз Галина проходить реабілітацію, а найбільше прагне бути самостійною і корисною. Вона успішно склала теоретичний іспит і вже на півшляху до отримання посвідчення водія.

Загалом слухачі курсу вчаться упродовж 11 тижнів. З них теорії присвячений місяць – це можуть бути онлайн-заняття, офлайн-лекції чи змішана форма. Потім ще 7 тижнів передбачені на практику. І хоча на старті проєкту йшлося про керування виключно легковиком, згодом з’явився пілотний курс для отримання посвідчення категорії С1 – така можливість наразі є у Дніпрі.

Обрати найближчу із семи адаптованих автошкіл можна на сайті МВС 📲 https://driveability.mvs.gov.ua

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь