ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР КП «ВИГОДЯНСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП «ВОДОГРАЙ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ З ВОДОПОСТАЧАННЯ

Дата: 11.06.2024 13:26
Кількість переглядів: 691

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР КП «ВИГОДЯНСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП «ВОДОГРАЙ» ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФІВ НА ПОСЛУГИ  З  ВОДОПОСТАЧАННЯ

 

Законами України «Про житлово-комунальні послуги», «Про ціни і ціноутворення», «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про державне регулювання в сфері комунальних послуг», постановою Кабінету Міністрів України  від 01.06 2011 р. № 869( в редакції постанови від 03.04.2019 р.№291) «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», Наказом  Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального  господарства України від 12.09.№239 « Про затвердження  Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення»  передбачено, що ліцензіат щороку  подає заяву, щодо перегляду тарифів на водопостачання та водовідведення, з метою відшкодування всіх економічно обгрунтованих витрат ,пов’язаних із надання послуг з водопостачання та водовідведення.

Введені в дію з 01 травня 2023 року діючі тарифи на водопостачання та затверджені рішенням виконавчого комітету сільської ради від 06 квітня 2023 р. № 575 «Про встановлення  коригованих тарифів на послуги  з водопостачання, що надаються  комунальним підприємством «Вигодянський сількомунгосп» «Водограй»» та складають:

  • для населення – 20,11 грн. за 1 м3;
  • для бюджетних установ – 25,64 грн. за 1 м3;
  • для юридичних осіб ( приватні підприємства та організації) – 32,51 грн. за 1 м3;
  • за відсутності водолічильника для населення – 250 грн з кожного жителя.

 

Обґрунтування необхідності перегляду тарифів з водопостачання

 

Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги» визначено повноваження органів місцевого самоврядування у частині встановлення економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі на послуги водопостачання.

Враховуючи зростання цін на матеріально-технічні ресурси, зміну розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, перегляд тарифів на послуги водопостачання і приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, є об’єктивною необхідністю. Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання є постійне зростання основних складових, зокрема:  вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, матеріалів, запчастин,  збільшення мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

У зв’язку з цим діючі на підприємстві тарифи на послуги водопостачання не відшкодовують витрати на надання цих послуг, що не дає можливості підприємству дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових зобовязаннях і оплачувати за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати населення якісними та у повному обсязі послугами з водопостачання.

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Таким чином, розрахунковий (плановий) тариф на водопостачання має наступний розмір:

 

    - для населення  – 38,39 грн. за 1 м3;

    - для бюджетних  установ – 30,00 грн. за 1 м3;

    - для  інших споживачів – 44,00 грн. за 1 м3 

    - для абонентів без водолічильника – 500 грн/ місяць з однієї людини.

Враховуючи об’єктивні фактори, які не залежать від підприємства, з метою приведення тарифу відповідно до вимог чинного законодавства та забезпечення стабільної роботи підприємства, якісного виконання послуг,виникла необхідність зміни діючого тарифу на послуги. Новий розмір тарифу розрахований відповідно до діючого законодавства України.  Зауваження та пропозиції приймаються у письмовій формі протягом 7 календарних днів з дня опублікування даного повідомлення за адресою: 67620, Одеська область, Одеський район, село Вигода, вул. Миколи Новікова, 46 та на електрону пошту: voda_gray@ukr.net (із зазначенням в темі листа «зауваження і пропозиції до тарифу).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь