Одразу робити так, як треба, значно легше, ніж потім переробляти.

Дата: 02.07.2024 12:29
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Одразу робити так, як треба, значно легше, ніж потім переробляти. А якщо йдеться про розробку проєктів і будівництво, це ще й вигідно: одразу створювати безбар’єрні простори, якими зможуть користуватись усі без винятку, щоб згодом не шукати рішень для адаптації.

👨‍🎓 Якраз для цього – щоб проєктувати й будувати, враховуючи принципи безбар’єрності, – студенти Київського національного університету будівництва і архітектури (КНУБА) пройшли навчальний курс «Безбар’єрне середовище».

Вони не лише здобули теоретичні знання, але й провели аудит доступності реальних локацій у Києві та дали рекомендації щодо їх покращення. А матеріали курсу надалі використовуватимуть як основу для дисциплін у КНУБА.

Бо від цих молодих та амбітних студентів, а завтра – проєктувальників, містобудівників, урбаністів залежатиме, якими будуть наші відновлені міста: чи будуть вони дружніми до всіх своїх жителів, особливо до тих, хто через війну втратив здоров’я або мобільність.

🗓 Сьогодні, у День архітектури, вітаю всіх, хто до неї причетний, і принагідно нагадую: головне – за будь-якими рішеннями бачити людину. Лише тоді ці рішення будуть вдалими і з ціннісного, і з практичного погляду.

Курс «Безбар’єрне середовище» розроблений у межах ініціативи «Без бар’єрів», а впроваджує його ГО «Безбар’єрність» у межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який реалізує німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь