Як впоратися з сильними емоціями? Техніка RAIN

Дата: 04.07.2024 16:56
Кількість переглядів: 22

Фото без опису

Як впоратися з сильними емоціями? Техніка RAIN 👇🏼

R – recognize – розпізнати

Розпізнати, що відбулася зміна настрою

A – allow – дозволити цьому бути

Якийсь час просто дозволити собі відчувати емоції, не змінюючи нічого і не відштовхуючи цей досвід

I – investigate – дослідити

Дослідити: як звучать думки? Які відчуття в тілі? Який колір міг би бути у цих відчуттів? Яка текстура? Де ці відчуття закінчуються, де їх межі?

N – nurture – піклуватися

Уявити, що ці емоції – маленька дитина всередині нас, що потребує підтримки та уваги. Уявити, що ви обіймаєте цю маленьку дитину та піклуєтеся про неї.

📚 Це одна з технік тренінгу, який пройшов для мережі зоомаркетів MasterZoo - зоомаркет пухнастих особистостей та був присвячений піклуванню про ментальне здоров’я. Учасники вчилися розпізнавати стрес та дізнавалися про типові реакції – «бий, біжи або замри». А ще шукали відповіді на, здавалося б, прості, але насправді надскладні запитання: на що я витрачаю енергію? Що я можу змінити? І головне – який перший крок можна зробити вже зараз?

Такі навчання для співробітників мережі – не вперше. Торік відбулися тренінги, темою яких стала стресостійкість в умовах невизначеності. А цього року компанія запустила програму «Мистецтво конфлікт-менеджменту» – щоб розібрати різні складні ситуації з клієнтами та колегами, які вже виникали, та запобігти подібним випадкам у майбутньому.

👐 Ще один тренінг для MasterZoo був присвячений безбарʼєрній комунікації. Адже цей важливий процес присутній будь-де і будь-коли. І це не тільки про коректне спілкування, як-то говорити «крісло колісне», а не «візок» чи «людина з інвалідністю», а не «інвалід» – хоча тут експерти різницю теж пояснили та дали можливість свої знання перевірити.

Це й про розуміння інших: наприклад, що коли йдеться про маломобільні групи населення, то це не тільки вагітні, мами з маленькими дітьми чи люди старшого віку. Це про мандрівника з валізою, про підлітка на велосипеді. І про перехожого з собакою теж.

🦽 До речі, з 202 зоомаркетів мережі по всій Україні – більша частина мають повністю безбар’єрний вхід, і сьогодні продовжується облаштування пандусами та кнопками виклику решти торгових точок. 🦻 А один із впроваджених компанією кейсів – спеціальний вебвіджет «Вушко», дозволяє інтернет-магазину обслуговувати клієнтів із порушеннями слуху – програма забезпечує відеозв’язок із перекладачем жестової мови.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#бізнесбезбарєрів

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь