Біля найближчої аптеки пандус чи підйомник? Якщо і одне, й друге – чудово.

Дата: 15.07.2024 14:21
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

🤰 ♿ Біля найближчої аптеки пандус чи підйомник? Якщо і одне, й друге – чудово. Майбутня мама, якій важко даються сходи, або людина на кріслі колісному зможуть обрати зручний для себе варіант.

Тільки підйомник? Тоді, на жаль, немає чим хизуватися. Адже навіть ідеальний та надсучасний – він все одно тільки вимушене рішення, коли немає можливості зробити вхід в один рівень з землею або облаштувати пандус.

Підйомники призначені для використання у місцях з обмеженим простором і висотою ґанку у понад 1 метр. Платформа має бути зручною і зрозумілою у користуванні, а її мінімальний допустимий розмір – 0,9 х 1,2 м.

Елементи керування повинні активуватися легко, без докладання надмірних зусиль. А кнопки та важелі мають містити тактильну інформацію, щоб забезпечити комфорт людям з порушеннями зору.

📕 Детально про облаштування підйомників та створення доступних просторів загалом розповідає Альбом безбар‘єрних рішень 📲 https://bit.ly/4aDVQoY Цей спеціальний посібник розроблений у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська.

У альбомі також урахований світовий досвід. Наприклад, у Торонто в багатоповерхівках і будівлях, де приймають людей старшого віку, хоча б одна платформа обов’язково має розмір не менше ніж 1,8 х 2,3 м – щоб простір вмістив ноші та супровідників.

Для України ці рекомендації особливо актуальні через реалії воєнного часу, адже підйомники можуть використовуватися й для транспортування постраждалих чи евакуації людей, що належать до маломобільних груп населення.

Але якщо є вибір – встановити електричний підйомник чи пандус – перевагу варто надавати саме пандусам, адже можливість користуватися ними не залежить від постачання електроенергії.

⚡ У воєнний час для електричних платформ на випадок раптового знеструмлення мають бути передбачені альтернативні джерела живлення. Інакше людина, яка без сторонньої підтримки не здатна скористатися сходами, може залишитися заблокованою у приміщенні чи не мати можливості самостійно спуститися в укриття, облаштоване підйомником.

ℹ️ Проєкт реалізовано Безбар'єрність спільно з Міністерством розвитку громад та територій України у рамках проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконує німецька урядова компанія GIZ Ukraine за фінансування Урядів Німеччини (@Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kyjiw) та Швейцарії (Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні).

Розробник Альбому – урбан-бюро Big City Lab.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь