Простір сили, добра, прийняття, віри, сміху, несхожості, складнощів, щастя, радості і любові

Дата: 17.07.2024 09:04
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

Простір сили, добра, прийняття, віри, сміху, несхожості, складнощів, щастя, радості і любові. Так в ГО Безбар'єрність ми називали «Космотабір», розповідаючи про цей проєкт ще в 2021 році.

☀️ Літній денний інклюзивний табір, заснований Олесею Яскевич, ГО "Бачити серцем", щороку відкриває цілий світ для різних дітей.

Напередодні «Космотабір» відвідала перша леді Олена Зеленська разом із уповноваженою Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук ⬇️

Як зазначила перша леді, згадуючи назву табору: 💬 «Вона не лише про той космос, куди літають астронавти, а й про той, який всередині в кожної людини і який іншим подекуди непросто зрозуміти. Але його треба прийняти таким, який він є, щоб і нас, відповідно, прийняли та зрозуміли».

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

Фото без опису

Олена Зеленська 

16 липня о 14:24  · 

Маленького хлопчика на ім’я Матвій колись не хотіли брати до жодного літнього табору через його складні діагнози. Зіткнувшись із таким ставленням, мама Олеся Яскевич, засновниця ГО "Бачити серцем", не опустила рук: вона вирішила організувати простір, де дітей не ділять за медичними діагнозами, а де просто, цікаво та дружньо всім без винятку.

📍Так у Києві, на теренах Новопечерської школи з’явився «Космотабір: простір для всіх». З 2016-го в ньому побувала майже тисяча дітей, з них 100 – лише цьогоріч.

Діти від трьох до 18 років зі складними порушеннями розвитку, з аутизмом,синдромом Дауна, порушеннями зору та слуху, психічними порушеннями, ДЦП, ті, хто втратив батьків на війні, ВПО та діти, що перебувають під опікою, брати й сестри дітей з інвалідністю та діти без інвалідності – усі знаходять тут розуміння, друзів, розваги та розвиток.

🫂 Коли дуже різним людям добре разом, це і називається інклюзія.

Відвідуючи Космотабір сьогодні разом з уповноваженою Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук Дар'я Герасимчук, із задоволенням узяла участь у його повсякденних активностях, яких тут безліч: від руханки з тренерами до різноманітних майстер-класів.

Все це – не просто літні розваги, а крок до того, щоб дуже різні діти могли повноцінно перебувати й комунікувати в суспільстві далі. Ставали не виключеними, а включеними в життя.

🏠А ще ГО «Бачити серцем» реалізує проєкт «Тренувальна квартира» для молоді з інвалідністю, де кожен учасник за допомогою супроводу вчиться самостійності.

Саме таку квартиру та її мешканців відвідувала днями у Вашингтоні, де була з візитом. Побачила, як цей підхід підтримує віру в себе і в дітей, і в їхніх родин. Тож рада, що й Україна починає йти таким успішним шляхом.

🪐 Нам дуже-дуже потрібно більше таких проєктів і таких місць, як Космотабір. До речі, про назву. Вона не лише про той космос, куди літають астронавти, а й про той, який всередині в кожної людини і який іншим подекуди непросто зрозуміти. Але його треба прийняти таким, який він є, щоб і нас, відповідно, прийняли та зрозуміли.

Тобто інклюзія – це те, що потрібно всім.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь