Безбар'єрність – нова суспільна норма

Дата: 15.08.2024 09:55
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

Безбар'єрність – нова суспільна норма 💛

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

У продовження теми, про яку йшлося в попередніх Діалогах та яку ми досліджуємо та аналізуємо в Центрі соціальних змін і поведінкової економіки, ділимось даними, що демонструють ставлення українців до теми безбарʼєрності та дозволяють розвивати нові цінності для суспільства.

🟥 Отже, значно зросла обізнаність. Наприклад, за результатами попереднього опитування у 2021 році лише 43% респондентів були знайомі з цим терміном, у цьому ж — 57%. Переважна більшість українців (83%) вважають безбарʼєрність новою важливою цінністю для суспільства.

🟥 Рівень обізнаності опитаних з поняттям «Безбарʼєрність» становить 57%. З них 73% опитаних — військові та 67% — ті, хто в сім’ях мають осіб з інвалідністю.

🟥 На думку більшості респондентів «Безбар’єрність» — це «Можливість вільно та комфортно користуватися простором, послугами та можливостями у суспільстві та середовищі незалежно від групи, до якої належить особа».

Дослідження було проведене Gradus Research та Advanter Group в першому кварталі 2024 року, вибірка становила 1064 особи та відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном, за виключенням тимчасово окупованих територій та територій ведення активних бойових дій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь