Один із найпростіших способів зробити захід безпечним – провести його онлайн.

Дата: 22.08.2024 16:26
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

💻 Один із найпростіших способів зробити захід безпечним – провести його онлайн.

Міжвідомча нарада чи обговорення перспективного контракту, презентація книги або студентський семінар: кожен варіант вже став нормою сучасного суспільства. Утім організатори будь-якої події мають зробити її безбар’єрною і доступною, подбавши про комфорт абсолютно кожного з учасників.

📚 Допоможе у цьому «Гайд без бар’єрних подій», створений у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів». Підготовці та проведенню онлайн-заходів у ньому присвячений окремий розділ, якій враховує нюанси та труднощі, що можуть виникнути у людей з порушеннями слуху, зору чи будь-якими іншими порушеннями.

Зручним для усіх буде проведення заходу на вебсайті або платформі, що відповідають стандартам доступності WCAG 2.1 (Web Content Accessibility Guidelines). Це забезпечить легкість у навігації й використанні вебсторінок та інтерфейсів користувача.

🦻 Слід подбати, щоб люди з порушеннями слуху мали нагоду отримати транскрипції аудіоматеріалів. Наприклад, підготувати письмову версію виступів спікерів або скористатися послугами автоматичної трансформації мовлення у текст. А для відеороликів завчасно додати переклад жестовою мовою та субтитри.

🕶️ Учасникам з порушеннями зору необхідно забезпечити різносторонню візуальну підтримку: контрастні кольори та чіткий шрифт на вебсторінках, альтернативні тексти для зображень, графіків і презентацій. І обов’язково переконатися, що онлайн-захід можна переглядати з використанням технологій допомоги – скрінрідерів, плагінів для зміни розміру шрифту тощо.

Важливим етапом підготовки онлайн-заходу є тестування. Треба не тільки перевірити функціональність субтитрів, транскрипції чи альтернативних текстів, а й запропонувати можливість зворотного зв'язку, щоб люди могли повідомляти про проблеми та необхідність додаткової підтримки.

📕 «Гайд безбар'єрних подій» можна завантажити у форматі книги – https://bit.ly/4diKCbJ або користуватися як розділом «Довідника безбар’єрності» – https://bit.ly/3wdrgnO

Проєкт реалізується ГО Безбар'єрність за підтримки спільноти «Бізнес без бар'єрів», зокрема компанії Група ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту Кураж.

Ілюстрація: Валерія Борисенко

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#бізнесбезбарєрів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь