Вільно орієнтуватися, не пропустити важливу інформацію, вчасно знайти укриття.

Дата: 27.08.2024 16:49
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Вільно орієнтуватися, не пропустити важливу інформацію, вчасно знайти укриття. Навіть досвідчені мандрівники можуть іноді розгубитися у незнайомому просторі та звернути не туди.

🚉 Відшукати правильний шлях, наприклад, на вокзалі завжди допоможуть гучні оголошення. Але якщо людина погано чи зовсім не чує?

Учасниця спільноти «Бізнес без барʼєрів» Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia запустила ще один сервіс, який зробить більш комфортними подорожі для людей з порушеннями слуху. Відтепер у швидкісних поїздах і на екранах вокзалів Києва та Львова є оповіщення жестовою мовою 🧏🏼‍♀️

🤝 З повідомлень можна дізнатись про початок повітряної тривоги, розташування вбиралень, дитячих зон, допоміжні сервіси на вокзалах і в поїздах та іншу важливу інформацію. Переклад на українську жестову мову здійснювали перекладачі громадської організації Громадський Рух «Соціальна єдність».

Ці зміни є частиною глобальної стратегії безбарʼєрності Укрзалізниці, спрямованої на створення безпечного та доступного середовища для усіх. За 2 роки реалізовано понад 100 проєктів, зокрема й для забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями слуху – раніше працівники інфозон на 10 великих вокзалах України отримали планшети зі спеціалізованим застосунком, який дозволяє комунікувати з пасажирами жестовою мовою.

💼 Укрзалізниця є учасницею спільноти «Бізнес без бар’єрів», яка об’єдналася навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#бізнесбезбарєрів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь