Коли ми говоримо про безбар'єрність, то це звісно про усіх людей…

Дата: 29.08.2024 11:51
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Коли ми говоримо про безбар'єрність, то це звісно про усіх людей… І не тільки 👩👨🏼 Це ще й про наших соулмейтів – 🐩, 🐈‍⬛і навіть … 🐞 комах.

Саме такий підхід, яких враховував би потреби всіх-всіх, використовували у Нова пошта – учасниці спільноти «Бізнес без бар’єрів», під час облаштування першого в Україні безбар'єрного відділення.

І за підтримки експертів ГО Безбар'єрність врахували найменші деталі, навіть тримачі для милиць та тростин👨🏻‍🦯‍

🏣 Перше безбар’єрне відділення розташоване у Києві. Воно по всій площі оснащене тактильною плиткою. Є широка вхідна група – звісно, без порогу. Зорієнтуватися у приміщенні допоможуть мнемосхема та звуковий маяк на дверях. А ще тут є індукційна петля, що передає звук до слухового апарата, цифровий помічник, адаптовані меблі, доступна вбиральня та сповивальний столик. І місце для відпочинку теж знайшлося: поки маленькі відвідувачі гратимуться у просторі для дітей – дорослі можуть релаксувати у зоні кав’ярні.

💬 «Сьогодні Нова пошта задає новий тренд не лише для себе, а й для всіх інших бізнесів. У безбар'єрності немає дрібниць. Безбар'єрність – це не благодійність, це – бізнес-стратегія. З можливістю долучення нових цільових аудиторій, з готовністю навчатися і формувати нову суспільну норму у взаємовідносинах. Впевнена, це буде стандартом не лише для Нової пошти, а стане такою експертизою для будь-якого бізнесу, який хоче, може, а насправді мусить створювати безбар’єрність – бо це змінює нас усіх», – наголосила Оксана Збітнєва, голова ГО «Безбар’єрність», керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.

У планах Нової пошти на найближчий рік – масштабування та розширення рішень безбар’єрності в кожній фізичній точці сервісу.

🚰 А ще у новому відділенні настільки pet-friendly, що з котиками та песиками приходити сюди не просто можна, а необхідно! У нинішню спеку ваші пухнасті (а може й не дуже) друзі зможуть попити, адже для них дбайливо приготували мисочки з водою.

Точно, і ще про комах. Ми не жартували – тут дійсно є дещо й для них. Готель. Що це, навіщо та як працює – окрема історія, яка варта того, щоби побачити її особисто ❤️

Відпрацьований стандарт доступності стане основою при облаштуванні нових відділень Нової Пошти. Тішимось бути частиною (та експертним ресурсом👌) цих змін.

💼 «Бізнес без бар’єрів» – спільнота компаній, об’єднаних навколо ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів», що спрямована на створення рівних можливостей для всіх українців.

#bezbariernist #безбарєрність #barrierfree

#бізнесбезбарєрів

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь