Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?"

27 Червня, 2023 р., 13:09
У складні для психіки періоди сон переходить у так звану «стадію очікування» — ми наче спимо, але готові будь-якої миті бігти до укриття. Але сон — основа ментального здоров'я. Без нього нам ніяк, тож навіть зараз потрібно робити все можливе, щоб засинати раніше і спати потрібну кількість годин 🌛 Що допоможе? Окрім наведених вправ, подбайте про: 🔹 безпечне місце, навіть коли немає тривоги; 🔹 тепло, адже холод провокує неспокій; 🔹 звукову атмосферу: тиша, музика або звуки природи у навушниках. Якщо поради та ритуали не допомагають протягом тривалого часу — не зволікайте, звертайтеся по допомогу до спеціаліста. Поради у дописі — від доктора медичних наук, професора Олега Чабана.
26 Червня, 2023 р., 14:09
Як нормалізувати сон
23 Червня, 2023 р., 13:11
Постійна напруга руйнує зв’язок із реальністю, і ми не помічаємо, як вмикається режим «на автоматі»: перестаємо смакувати їжу, ловити вайб улюблених пісень чи насолоджуватися погодою поки йдемо робити свою роботу (так само на автоматі). Триматися реальності допомагає усвідомленість. На практиці це означає, що в певний момент, тут-і-зараз, ви зосереджуєте всю свою увагу на чомусь конкретному — диханні, музиці, їжі. При цьому ви помічаєте будь-які думки та переживання, які вас відволікають, та повертаєтеся до активності, яку виконували. Усвідомленість можна тренувати простими вправами. І ось одна з них 🎧
22 Червня, 2023 р., 18:27
Як часто ви чуєте «дякую»? Чи не забуваєте дякувати рідним, колегам або ж хлопчині, який притримав двері у метро? А коли востаннє дякували собі? І не кажіть, що немає за що.
15 Червня, 2023 р., 14:27
Що сказати, коли бракує слів? Коли «співчуваю» здається таким банальним, що врешті ми мовчимо або сподіваємося зарадити чимось на кшталт «не плач».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь